Bevattningssystem

Tillfällig trädbevattning

Temporär bevattning av träd med bevattningssäckar

Ibland kan det vara nödvändigt att stödbevattna träd vid etableringsstadiet. Kanske finns inte tillräcklig tillgång till vatten för att kunna lägga ut en permanent bevattningslösning? Allt kanske är nyanlagt och träden behöver lite extra utöver det som kommer via bevattningsanläggningen?

Då kan en tillfällig bevattning med hjälp av bevattningspåsen Tree Gator vara lösningen. Tree Gators bevattningspåse rymmer 75 liter vatten. Bevattningspåsen släpper långsamt ut 8-10 l/tim, vilket ger ca 7-8 timmars kontinuerlig bevattning till rotzonen på trädet. OBS! Om bevattningspåsen står på galler så rinner det ut snabbare. Om större volym önskas kan man koppla samman två Tree Gator bevattningspåsar och på så sätt dubblera volymen vatten.

Påsen är lätt att montera med hjälp av dragkedjan på påsen och påfyllningen av vatten enkel. Tree Gator är tillverkad i kraftig UV-stabiliserad PVC och kan även förses med näringsblandat vatten.

OBS! Kom ihåg att bevattningspåse inte är ett permanent bevattningssystem. Vi rekommenderar att bevattningspåsarna avlägsnas efter etableringen. Kontakta oss för mer information eller offert.