Bevattningssystem

Gräsytor

Bevattning av gräsytor

WaterBoys har bevattningslösningar för alla typer gräsytor såsom den lilla privata trädgården, stora offentliga miljöer, kyrkogårdar, fotbollsplaner eller golfbanor. Vi hjälper dig att välja bevattningsprodukter som passar just ditt projekt och vill du ha hjälp med installation står vår kunniga personal gärna till tjänst.

Pop-up-spridare för effektivare bevattning

Gräsmattor innebär i allmänhet större ytor att bevattna. Då är en permanent anläggning med pop-up-spridare det självklara valet. Det är både praktiskt och det mest kostnadseffektiva valet av bevattningsanläggning.
Vi tar hänsyn bland annat till utformning av dina gräsytor samt vilket vattenflöde och tryck som finns att tillgå när vi planerar bevattningen. Oavsett storlek på spridarna garanterar vi att produkterna håller vad de lovar.

Kontakta oss för en offert eller diskussion kring lämplig bevattningslösning för just er gräsyta.

Placering av spridare

Genom att placera spridarna utmed tomtgränsen får vi en god täckning av gräsmattan. Varje spridares arbetsområde symboliseras av de streckade cirklarna. Vi hjälper er gärna med att göra en ritning så att ni ser var spridarna ska placeras för bäst effekt.

Nedan ser du ritningsexempel för en villaträdgård.

Automatisk bevattning och vattenekonomi

När vi planerar bevattningen delas gräsytan normalt upp i ett antal avdelningar beroende på ytans utformning och hur vattenbehovet varierar. Vattningsanläggningen kan göras helt automatisk och ett automatikskåp styr då magnetventiler som öppnar och stänger beroende på den programmering som gjorts. Trädgården kan då hållas fräsch även när ni är bortresta.

För att få bättre vattenekonomi kan automatiken kompletteras med en regnkännare som gör att bevattningen inte går igång vid blöt väderlek. Regnkännaren kopplas då till automatiken och ger signal till denna att det inte behövs vattnas om själva kännaren är blöt. Regnkännaren finns både som trådlöst och trådbundet alternativ.