Bevattningssystem

Marktäckningsväv

Marktäckningsväv för ogräsbekämpning

Ogräsproblem finns överallt, oavsett om det gäller offentliga miljö eller i privata trädgårdar. Ogräset konkurrerar med buskar, träd eller perenner om den näring som finns i växtmediet. För att ha en riktig chans är det särskilt viktigt att hålla tillbaka ogräset i etableringsstadiet.

Den marktäckande väven Mypex

Markväven är tillverkad av polypropylen och har en unik, porös sammansättning som gör att vatten och näring kan passera ner till markytan, samtidigt som den kväver ogräset. På så sätt erhålls luftutbyte mellan jord och luft utan att ogräset växer igenom. Eftersom att det är en väv så innebär det att enstaka exemplar av ogräs, framförallt de mest aggressiva kan ta sig igenom. Det är dock väldigt underlättande att ta dessa enstaka exemplar för hand.

Väven är bland annat lämplig att använda i containergården hos plantskolor, under borden hos krukväxtodlare, som underlag vid penséodlingar eller innan man lägger på gruset i grusgångar. Även vid vägbyggen används numera väven för att säkerställa etablering av planteringar och dylikt.

De viktigaste parametrarna för att jämföra kvalitén på olika vävar på marknaden är främst opaciteten, men även rivstyrkan i materialet. Opaciteten är ett begrepp som mäter ogenomträngligheten för strålning genom ett material. En bra marktäckningsväv ska släppa igenom mycket lite ljus om man håller upp den mot en 60 W glödlampa på ca en halv meters avstånd.

Fakta om Mypex

  • Vikt: 105 gr/m²
  • Rullängd: 100 meter
  • Opacitet: Max 1%
  • UV-Garanti: 5 år

Sju olika bredder av Mypex markväv

På Waterboys lagerhåller vi sju olika bredder av marktäckningsväven så att ni snabbt ska kunna få er leverans.
0,52m, 1,05m, 1,65m, 2,10m, 3,30m, 4,20m och 5,25m. Väven säljs endast på hel rulle (100 m).

Bredderna 3,30, 4,20 och 5,25 är dubbelvikta för att på så sätt reducera fraktkostnaderna.

Skarvning av marktäckningsväv

Om skarvning av våder behövs har vi även symaskin till uthyrning.
Kostnad: 500 kr/vecka exkl. moms. Vi erbjuder också förankringsspik i polypropylen för att fästa markväven om det behövs.