Bevattningsystem

Paddock och utomhusarenor

Bevattning av paddock och utomhusarenor

Visst är det härligt att kunna rida i paddocken när det är fint väder och skönt att slippa svettas i ett varmt ridhus. När det är torrt ute kan paddocken förvandlas till en dammig pina, men med bevattning från WaterBoys skapar ni enkelt rätt förutsättningar för givande ridpass på banan.

Välkommen att kontakta oss för offert till bevattning på er ridbana!

Pop-up spridare

Vid bevattning av paddockar eller utomhusarenor använder vi oss av pop-up-spridare. Spridarna monteras lämpligast bakom staketstolparna för att ge ett diskret intryck, men effektiv bevattning. Under bevattningen reser sig spridarna och sänks sedan ner bakom stolpen igen. Monteringen ger er en säker ridanläggning som kraftigt minskar skaderisken för häst och ryttare.

Automatisk bevattning

För att ni ska slippa tänka på bevattningen levererar vi ofta bevattningslösningar som är automatiska. Ni ställer alltså in vilka tider ni vill ha bevattning och det sköter sedan sig självt med hjälp av magnetventiler. För att kostnadseffektivisera bevattningen kan ni också välja att installera en regnkännare till automatiken. Då vattnar spridarna endast när det är torrt och inte när det precis har regnat.
Givetvis levererar vi även manuellt styrda bevattningslösningar via kulventiler om det är den lösningen ni känner passar er bäst.

Slagpendelspridare

Ett alternativ till pop-up-spridare är att bevattna med slagpendelspridare i mässing.
Ibland är banan så stor att det behövs större vattenkanoner för att kunna bevattna hela ridbanan och då är slagpendelspridare ett bra alternativ.
Slagpendelspridare är lite mindre frostkänsligt än pop-up spridare, men kan däremot inte monteras “fallsäkra” som en pop-up spridare som döljer sig bakom staketet vid viloläge.

Malmö City Horse Arena

Waterboys AB är leverantörer av bevattning till den stora utomhusarenan Malmö City Horse Arena, en unik anläggning mitt i Malmö. Den stora paddocken kräver mycket bevattning och för att kunna bevattna hela ridbanan installerade vi pop-up-spridarna direkt monterade nere i betongbrunnar.
Läs om fler nöjda kunder där vi installerat bevattningslösningar på ridsportsanläggningar.